opc_loader

Eucalyptus etherische olie

Artikelnr: EO-03

Etherische olie Eucalyptus pure kwaliteit

17,95

inhoud

Artikelnummers
EAN:
5055796528400
Kenmerken
Botanische naam:
Eucalyptus Globulus
Gebruikte delen:
bladeren en twijgen
Extractiemethode:
stoomdestillatie
Oorsprong:
China
Aroma:
kenmerkend fris, kruidig
Inhoud:
50ml
Beschrijving

Latijnse benaming: : Eucalyptus globulus
Etherische olie verkregen door stoomdestillatie van de bladeren van de boom

Inleiding
In tegenstelling tot de eucalyptus radiata is de eucalyptus globulus verspreid over de hele wereld. In het Middellandse-Zeegebied heeft zij gediend voor de herbebossing en de drooglegging van moerasgebieden. Ze bestaat natuurlijk uit 1,8 cineol, monoterpenolen, monoterpenen en een beetje ketonen. Het cineol gehalte kan heel hoog zijn, wat vaak een menselijke interventie, of "correctie", onthult en dat als doel heeft dit ingrediënt te concentreren. Wij zorgen ervoor dat het cineol gehalte van deze etherische olie niet meer dan 75 % is. Onze etherische olie bevat 73,29 % cineol!  

Eigenschappen
De eucalyptus globulus is een sterk expectorans en mucolyticum. Ze wordt bij voorkeur gebruikt voor aandoeningen aan de lagere luchtwegen: bronchitis, longontsteking (pneumonie), bepaalde vormen van astma met bronchiale verstopping, emfyseem,.. Daar ze krachtig is, moet men haar voorzichtig gebruiken wanneer men haar op de huid gebruikt. Bekijk met name het boek (niet vertaald) van André Bitsas: Aromathérapie Corps et Ame.

Psycho-emotioneel vlak
Zoals alle etherische oliën die rijk zijn aan cineol (vroeger "eucalyptol" genoemd), stimuleert ze op mentaal vlak. Het spreekt voor zichzelf dat de eucalyptus globulus deze eigenschap tot een maximum ontwikkelt, door de geest tot een scherper en helder inzicht te brengen. Als verdamping kan ze zelfs voorzien worden om de meditatieve staten te begeleiden. Opgelet dat de verdamping discreet blijft, anders wordt ze snel benauwend.
 

Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen:

Laatst bekeken items